Рисові кульки з гострим соусом: бюджетна закуска, яка стане улюбленою з першого разу
Рисові кульки з гострим соусом: бюджетна закуска, яка стане улюбленою з першого разу

Рисові кульки з гострим соусом: бюджетна закуска, яка стане улюбленою з першого разу

24 Канал з посиланням на інстаграм Кус Кус пропонує приготувати цю оригінальну закуску з гострим соусом. Приготувавши лише раз, вже неможливо зупинитися!

Рисові кульки з гострим соусом

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для кульок:
– 150 грамів рису;
– 100 грамів кукурудзи консервованої;
– 100 грамів сиру сулугуні;
– пучок зеленої цибулі;
– 1 яйце;
– 150 грамів борошна;
– сіль – на смак.

Для соусу:
– 8 перців чилі;
– 1 часник;
– 50 мілілітрів яблучного оцту;
– 2 – 3 чайні ложки олії;
– цукрова пудра – на смак;
– 1 чайна ложка соєвого соусу.

Як приготувати рисові кульки: покроковий рецепт

Приготування:

  1. Рис промийте в проточній воді, залийте водою, додайте сіль і варіть до напівготовності. Коли буде готовий, промийте й дайте вистигнути.
  2. Сир натріть на терку, зелену цибулю дрібно нашаткуйте ножем.
  3. Змішайте сир, цибулю, відварений рис, кукурудзу, яйце та борошно. Додайте солі й перцю, добре вимішайте – має вийти липка маса.
  4. Мокрими руками формуйте кульки розміром з волоський горіх, викладіть в широку каструлю з добре розігрітою великою кількістю олії, як у фритюрі. Смажте по 3 – 4 кульки за раз, помішуючи шумівкою. Готові рисові кульки викладіть на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.
  5. Для соусу половину чилі почистьте від зерняток, у половині зерна залиште. Усі перці подрібніть блендером разом із чищеними зубчиками часнику, оцтом і олією.
  1. Додайте цукрову пудру й соєвий соус, перемішайте ложкою або знову збийте блендером. Перед подачею дайте соусу трошки настоятися.

Теж смачно: приготуйте швидку закуску з листкового тіста, ковбаси та сиру.

Джерело матеріала
loader
loader