Часто у рецептах можна зустріти пораду поставити тісто у холодильник. Для чого це робити і яке тісто для цього підходить – розповідає 24 Канал.
Які види тіста можна ставити у холодильник
- Листкове
Цей вид тіста готують з потертого замороженого масла або маргарину. Після цього його ділять на частини, які ставлять у холодильник, і розкачують по одній частині. Якщо це тісто стане теплим, його буде складно розкачати, і воно буде менше слоїтися.
- Пісочне
Цей вид тіста ставлять у холодильник для того, щоб воно було більш розсипчастим і легше розгорталося.
- Дріжджове
Таке тісто можна ставити у холодильник лише після того, як воно добре підніметься. Це роблять для того, аби воно не перекисло у теплі, якщо ви захочете приготувати щось з нього трішки пізніше. Коли справа дійде до приготування, то попередньо його треба потримати в теплі, щоб воно знову піднялося.
Корисні та дієві поради / Фото Pixabay
Скільки можна зберігати тісто в холодильнику
У холодильнику тісто може пробути від 9 до 36 годин. Перед зберіганням його обов'язково треба не лише добре вимішати, а й змастити рослинною олією.
У морозилці тісто може пробути довше, від 1 місяці до пів року. Оберніть його харчовою плівкою або пергаментом, а потім додатково поставте у пакет.
Цікаво і дієво: чим можна замінити яйця у котлетах.