Незмінний символ зими – мандарини. Вони не тільки є надзвичайно смачними, але і корисними.
Мандарини вважаються справжнім джерелом корисних вітамінів фруктових кислот. В них міститься вітамін А, які допомагають тримати зір у нормі, а також покращують стан зубів, шкіри та волосся.
В мандаринах є вітамін С - це природний антиоксидант, який сприяє виділенню імуноглобуліну. Той в свою чергу тримає у нормі нашу імунну систему та перешкоджає проникненню в організм вірусів та інфекцій.
Також в ньому міститься вітамін В1. Він здатен покращити пам'ять, концентрацію уваги. У холодну пору року особливо потрібен вітамін Д, який в мандаринах міститься у великій кількості. Він здатний покращити роботу мозку, нервової системи, здатний уповільнити процеси старіння.
Вітамін К – ще один важливий вітамін, який необхідний для нормальної роботи організму. Він дуже корисний для кісток та суглобів, робить стінки кровоносних судин еластичними, перешкоджає їх кальцифікації.
Мандарини не здатні спровокувати стрибок рівня цукру у крові, отже не можуть стати причиною переїдання. Вони можуть нормалізувати роботу травлення, адже є природним антиоксидантом.
А саме головне – 80% всіх корисних речовин міститься в білій плівочці, а не у самій м’якоті. Тож, при вживанні цю плівочку знімати не варто зовсім.
Раніше ми повідомляли, що обіймаєтеся і тому не одужуєш: помилки українців при лікуванні ГРВІ.