Яскраво та апетитно: рецепт салату "Граф"
Яскраво та апетитно: рецепт салату "Граф"

Яскраво та апетитно: рецепт салату "Граф"

Буряк робить салат яскравішим і смачнішим.

Незважаючи на те, що свята залишилися позаду, рецепт смачного і ситного салату ніколи не буде зайвим у кулінарному блокноті будь-якої господині. Пропонуємо взяти на замітку рецепт салату "Граф" із блогу "Проста Кулінарія. Рецепти". Варіацій цієї страви є кілька. Цей відрізняється від інших тим, що в його складі є варений буряк.

Салат "Граф"

Інгредієнти:

  • варена картопля – 250 г;
  • куряче філе – 200 г;
  • консервований горошок – 100 г;
  • варені яйця – 4 шт;
  • чорнослив – 10 шт;
  • волоський горіх – 40 гр;
  • цибуля – 1-2 головки;
  • червоний буряк – 1 шт;
  • сіль/перець;
  • майонез;
  • лавровий лист;
  • ароматний перець.

Для маринаду:

  • сіль/цукор – по 1/2 ч. л;
  • оцет – 2 ст. л;
  • вода – 50 мл.

Спосіб приготування:

У киплячу воду покластикуряче філе. Додати сіль, духмяний перець і лавровий лист. Варити 10 хвилин. М'ясо залишити остигати в бульйоні.

Цибулю почистити і порізати кубиками, замаринувати.

Картоплю, буряк і яйця зварити до готовності. Усе остудити, почистити. Крупно натерти картоплю, яйця і червоний буряк. Філе нарізати кубиком або розтягнути на волокна.

Чорнослив і горіхи подрібнити зручним способом.

Дно тарілки змастити майонезом і викласти картоплю. Посолити та поперчити за смаком. Покрити тонким шаром майонезу. Викласти мариновану цибулю, потім — знову сіточку з майонезу. Наступний шар — м'ясо, зверху — майонез, потім — горошок.

Далі — яйця, які посолити та поперчити, покривши сіточкою з майонезу. Наступним викласти подрібнений чорнослив, а зверху — горіхи.

Останнім шаром викласти тертий буряк, розрівняти і покрити майонезом.

Читайте також:

"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем

Розвантажувальне меню: рецепт легкого салату з гарбузом

Салат "Мімоза" зі скумбрією та сиром: рецепт смачної зимової страви

Джерело матеріала
loader