Простим рецептом шоколадного фондану, на приготування якого у вас піде лише 20 хвилин, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram.
Щоб приготувати шоколадний фондан, нам знадобляться такі інгредієнти:
- шоколад чорний (найкраще 72%) - 120 г
- масло вершкове - 75 г + на обмащування формочок
- яйця - 3 шт.
- цукор - 45 г
- борошно - 45 г
Чорний шоколад разом із вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані. Обережно: не спаліть шоколад. Можна просто довести в каструлі воду до кипіння, зняти з вогню, поставити зверху тарілку з шоколадом і маслом і почекати, все має розтопитися саме.
Поки шоколад розтоплюється, яйця з цукром збиваємо хвилини дві до однорідності. Змішуємо яйця з розтопленим шоколадом. Додаємо борошно та вимішуємо до однорідності.
У формочки, щедро змащені маслом і присипані борошном або какао-порошком, виливаємо шоколадну масу. Заливаємо на 2/3 висоти форм. Зручніше брати маленькі формочки.
Запікаємо шоколадний фондан у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 8-10 хвилин, залежно від того, скільки тіста поклали в форму. Готовність можна визначити по тому, що фондан, як на відео, запікся з країв, але посередині ще ні.
Дуже смачно подавати шоколадний фондан із морозивом. Можна дістати десерт із форми, а можна подавати прямо в формочці та їсти його ложкою.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.