Українська альтернатива італійської лазаньї: швидко і просто готуємо макарони по-флотськи
Українська альтернатива італійської лазаньї: швидко і просто готуємо макарони по-флотськи

Українська альтернатива італійської лазаньї: швидко і просто готуємо макарони по-флотськи

Класична домашня страва з'явилася в 1950-х роках, й відтоді завоювала популярність серед численних українських родин. Як приготувати макарони по-флотськи, розповідає 24 Канал з посиланням на Еспресо.

Як приготувати макарони по-флотськи

  • Час: 35 – 40 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– 400 грамів трубчастих макаронів (тортільоні, пенне, букатіні тощо);
– 500 грамів м'ясного фаршу (зі свинини, або асорті яловичини і свинини);
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 – 3 столові ложки рослинної олії;
– 2 ріпчасті цибулі;
– вода;
– сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Очистьте та поріжте на маленькі кубики цибулю.
  2. Добре розігрійте велику пательню з рослинною олією та додайте цибулю. Смажте близько 5 хвилин на середньому вогні.
  3. Щойно цибуля почне рум'янитись, додайте сирий фарш. Смажте 15 – 20 хвилин, доки м'ясо не буде готове. Додайте сіль та перець до смаку.
  4. Поставте на вогонь каструлю та налийте воду. Насипте дрібку солі та перемішайте.
  5. Коли вода закипить, всипте в каструлю макарони та готуйте як зазначено на упаковці. Зазвичай приготування займає 8 – 12 хвилин на маленькому вогні.
  6. Далі злийте зайву воду з макаронів і пересипте їх в сковорідку з готовим фаршем, покладіть вершкове масло. Поставте на вогонь та тушкуйте 1 – 2 хвилини.
  7. На цьому етапі страва готова. Але, якщо є бажання, можете ще додати томатну пасту та пармезан.

Смачного!

Цікаво: як приготувати овочеві нагетси з курячим фаршем.

Джерело матеріала
loader
loader