Правильний підхід до приготування свинини може перетворити звичайну страву на витвір кулінарного мистецтва.
Якщо свинину правильно вибрати й обробити, додати ті спеції, які вона "любить", це м’ясо повністю розкриє увесь свій потенціал і стане головною стравою на вашому столі. Розповідаємо, як правильно вибирати й приготувати свинину, щоб страва з цього м’яса смакувала усій вашій родині.
Як правильно готувати свинину, щоб була соковитою та ніжною
- Якість м’яса грає вирішальну роль у тому, чи буде страва смачною. Професійні кухарі рекомендують купувати свіже м’ясо, яке не піддавалося заморожуванню, що дає змогу точно оцінити його властивості. Домашня свинина, незважаючи на вищу вартість, стане найоптимальнішим вибором для тих, хто хоче приготувати дійсно смачну страву.
- Первинна обробка. Перед приготуванням треба обдати шматок м’яса окропом, а потім облити холодною водою.
- Спеції. Щоб збагатити смак м’яса, варто додавати чорний перець, часник, куркуму, мускатний горіх, розмарин, шафран, чебрець і базилік. Кожна спеція розкриватиме смак м’яса і надаватиме страві вишуканого аромату. Також можна додавати суміш перців, карі, хмелі-сунелі, паприку й орегано.
- Текстура. Щоб надати свинині ніжності та легкого вершкового смаку, можна додавати моцарелу. Цей сир зробить жорстку текстуру м’якою та ніжною.
- Маринад. Якщо ви готуєте шашлик, не варто маринувати м’ясо в майонезі чи сметані. Краще на дві години замаринувати свинину в розчині солі, лаврового листа, оцту та суміші перців. Такий маринад повністю розкриє природний смак м'яса, зберігаючи його соковитість і ніжність.
З якого м’яса не можна робити тушкованку: консерви вийдуть несмачними
Скільки і як правильно варити креветки, щоб вони були ніжними та смачними
Як вибрати справжню ковбасу і не помилитися: на що звертати увагу