Овочі, які виявились фруктами: список неочікуваних продуктів
Овочі, які виявились фруктами: список неочікуваних продуктів

Овочі, які виявились фруктами: список неочікуваних продуктів

З ботанічної точки зору, фруктами називають насіннєві частини рослини, які розвиваються з квітки, тоді як овочами вважаються інші частини – стебла, листя, коріння чи цибулини, але деякі продукти, які ми звикли вважати овочами, насправді належать до фруктів. Про це пише24 Каналіз посиланням на Главред.

Зелена квасоля

Зелена квасоля, яку зазвичай сприймають як овоч, ботанічно є фруктом. Її стручки містять насіння, що відповідає основному критерію фрукта. Проте через несолодкий смак і кулінарне використання її рідко називають фруктом.

Баклажан

Баклажан також належить до фруктів і навіть класифікується як ягода. Його темно-фіолетова м’якоть із насінням нагадує інші фрукти, хоча смак баклажана зовсім не солодкий.

Оливки

Оливки, що виростають із квітів оливкового дерева, безумовно є фруктами. Їхній насичений смак і текстура роблять їх незамінним елементом середземноморської кухні, хоча мало хто замислюється над їхньою ботанічною класифікацією.

Гарбуз

Гарбуз, як і кабачки чи патисони, також фрукт. Його насіннєва м’якоть розвивається з квітки, що повністю відповідає визначенню фрукта. Попри це, гарбуз найчастіше асоціюється із супами, рагу чи пирогами, що створює ілюзію його «овочевої» природи.

Огірки

Огірки – ще один продукт, який багато хто вважає овочем, але насправді це фрукт. Вони ростуть із квітки і містять насіння. Їхній ледь помітний солодкий смак робить огірки універсальним інгредієнтом для салатів і навіть деяких фруктових страв.

Джерело матеріала
loader