Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати смачнющий салат із печінкою, а також запропонувала оригінальну ідею для його подачі.
Для приготування оригінального салату з печінкою нам знадобиться:
- 300 г курячої печінки
- 3 яйця
- 1 маленька морква
- 1 маленька цибулина
- 150 г грибів (печериці)
- 70 г солоних огірків
- 80 г твердого сиру
- майонез
- сіль і мелений перець - за смаком
Печінку для цього салату шеф-кухар відварює хвилин 10-12. Спершу промиваємо печінку, за необхідності видаляємо жовч і кидаємо в гарячу воду з лавровим листом, сіллю та духмяним перцем. Щоб перевірити готовність, розріжте шматочок печінки, всередині не має бути рожевого.
Цибулю нарізаємо кільцями, гриби – на шматочки, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі з грибами до готовності.
Варені яйця, солоний огірок, твердий сир і варену печінку окремо натираємо на дрібній тертці.
Збираємо салат у формочці, застеленій харчовою плівкою, спершу трохи змащуємо її майонезом. Далі викладаємо шари: печінка, майонез, смажені овочі з грибами, трішки огірка, яйце, майонез, сир, майонез. І так можна повторювати ці шари, поки не використаєте всі інгредієнти:
Для декору шеф-кухар виклала зверху слайси огірка у вигляді бантика, а також зробила "подарункову упаковку" з зерняток гранату (його можна замінити на сир або яйце).
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".