Простий рецепт сметанного крему для торта: як приготувати смачнющий десерт
Простий рецепт сметанного крему для торта: як приготувати смачнющий десерт

Простий рецепт сметанного крему для торта: як приготувати смачнющий десерт

Головне - правильно відділити сироватку від сметани, щоб крем був легким.

Про що ви дізнаєтеся:

Сметанний крем вважають одним із найпростіших у приготуванні. Що ж складного: збити молочний продукт із цукром або з згущеним молоком і - "вуаля", можна намащувати коржі. Але навіть, на перший погляд, в такому простому рецепті теж є свої нюанси, які потрібно знати для того, щоб крем вийшов правильної консистенції.

Інколи для приготування сметанного крему використовують згущувачі, але ми обійдемось без них. Відомо, що у сметані міститься багато рідини – сироватки, яка і буде нашою головною проблемою і перешкодою для отримання ідеального сметанного крему.

Як відділити сироватку від сметани для смачного крему

Авторка Youtube-каналу Ірина Онишкевич розповіла і показала, яким чином можна позбутися сироватки. За її словами, найкраще для приготування крему підійде сметана жирністю 25%, можна більше, але точно не менше 20%.

Сметану потрібно викласти на складену в кілька шарів марлю, зв’язати кінці та викласти на сито чи друшляк, а вже тоді покласти на миску, в яку і буде стікати рідина. Можна використати прес для пришвидшення процесу.

Ще є варіант "підвішеної сметани" – марлевий згорток підвісити за краї так, щоб рідина скапувала в посудину. Таку конструкцію потрібно винести в холодне місце (можна в холодильник) на 3-6 години, але можна і на ніч. За цей час із сметани вийде зайва рідина і вона стане значно густішою і придатнішою для створення нашого кулінарного шедевру – найкращого, найніжнішого і найсмачнішого крему.

Авторка додає до сметани сире згущене молоко, цедру лайма (можна лимона) та лимонний сік і збиває до однорідної маси.

Рецепт сметанного крему за Іриною Онишкевич

Сметану перекладаємо у ємність для збивання, робимо кілька обертів міксером – до однорідної маси. Після цього додаємо сире згущене молоко і знову кілька обертів міксером. Заключний етап – додавання лимонного соку та цедри. Збиваємо до однорідності і крем готовий.

Сметанний крем: порада від Євгена Клопотенка

Для тих, хто хоче спростити ще більше рецепт: замість згущеного молока можна додати цукрову пудру та ванільний цукор (для аромату). За порадою Євгена Клопотенка додавати потрібно саме пудру, оскільки цукор буде погано розчинятися у холодній сметані.

Інгредієнти за Євгеном Клопотенком:

Таким чином, без особливих зусиль можна приготувати крем для тортів, капкейків, рулетів та різних тістечок.

Про канал Ірини Онишкевич

Ірина Онишкевич - мама дитини з аутизмом і авторка відомого ютюб-каналу з рецептами. Її син любить дивитися, як готується їжа і допомагає мамі готувати. На канал з рецептами Онишкевич підписано лизько 140 тисяч користувачів.

Джерело матеріала
loader
loader