Визначити, чи авокадо стигле, буває непросто, але є кілька простих порад, які допоможуть не помилитися. На відміну від багатьох фруктів, авокадо дозріває не на дереві, а після збору. Тож купівля цього плоду часто стає своєрідною лотереєю.
Перевірка плодоніжки
Перед покупкою подивіться під плодоніжку – це дерев’янистий вузлик на верхівці плоду. Якщо основа під плодоніжкою зелена, авокадо, ймовірно, стигле. Коричнева основа може свідчити, що плід вже перезрілий, пише Parade.
Колір і текстура
Зовнішній вигляд шкірки – важливий показник. Темніший відтінок може вказувати на стиглість, але звертайте увагу на великі вм’ятини – це ознака пошкоджень. Тримайте авокадо на долоні й обережно стискайте його, не використовуючи кінчики пальців, щоб не залишити вм’ятин.
- Якщо авокадо занадто тверде, йому ще потрібно кілька днів для дозрівання.
- Легка пружність означає, що плід ідеально стиглий.
- Якщо ж авокадо м’яке й кашоподібне, воно перезріле.
Як зрозуміти, що авокадо зіпсоване?
Перезріле авокадо має вм’ятини, коричневу або жовту м’якоть, а його запах стає неприємним, схожим на кабачковий або прогірклий.
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете обирати авокадо, яке додасть смаку вашим стравам і порадує ідеальною текстурою.
Раніше ми повідомляли, авокадо для серцево-судинної системи: чому він так корисний для здоров'я?
Як правильно зберігати авокадо: буде свіжим стільки, скільки знадобиться -детальніше на Знай.ua.