Українська кулінарна блогерка, фудексперт Світлана Левицька показала, як приготувати легкі та ніжні лимонні панкейки за рецептом з газети New York Times.
Готуються такі панкейки на основі рікоти – це мʼякий сир, який виготовляють із сироватки. Її не обовʼязково купувати, можете приготувати домашню рікоту з молока за рецептом судді кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимира Ярославського – рецепт тут.
Для приготування лимонних панкейків за рецептом з газети New York Times нам знадобляться такі інгредієнти:
- цукор - 50 г
- цедра одного лимона
- борошно - 100 г
- сіль - 3/4 ч.л.
- розпушувач - 1,5 ч.л.
- ваніль чи ванільний цукор - за бажанням
- яйця - 3 шт.
- рікота - 170 г
- молоко - 60 мл
- вершкове масло (розтоплене) - 25 г
"Нещодавно була розмова із підписницею, бо у неї не виходили вафлі. Зʼясувалося, що вона брала продукти із холодильника. Памʼятаємо, що сода, розпушувач і дріжджі краще працюють у теплому середовищі, тому усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури", – розповіла блогерка.
Лимонну цедру натираємо до цукру та розтираємо, щоб вона краще розкрила свій аромат. Додаємо яйця та перемішуємо. Додаємо рікоту, молоко, розтоплене масло та ще раз перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем і сіллю та добре вимішуємо тісто.
Готовому тісту даємо постояти хвилин 15-20, а потім випікаємо панкейки на злегка змащеній маслом сковороді.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".