Розвантажувальне меню: рецепт легкого салату з гарбузом
Розвантажувальне меню: рецепт легкого салату з гарбузом

Розвантажувальне меню: рецепт легкого салату з гарбузом

Ароматний і м'який гарбуз, солоний сир із пікантним смаком і зелень роблять цей салат вишуканим.

Після ситних новорічних застіль саме час приготувати щось легке. Кулінарна блогерка Катерина Мовчан поділилася рецептом простого салату з гарбузом, який вгамує голод і в той же час не залишить тяжкості в шлунку. Він готується дуже просто і виходить неймовірно смачним.

Салат із гарбузом і сиром

Інгредієнти:

  • гарбуз – 800 г;
  • сир Edelblu – 100 г;
  • рукола – 90 г;
  • горіхи – 70 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • рослинна олія – 3 ст. л;
  • мед – 1 ч. л;
  • сушений орегано – 1 ч. л;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 180 градусів.

Гарбуз почистити від шкірки та насіння, порізати маленькими кубиками і викласти у форму для запікання. Додати 2 ст. л. олії, сіль, перець, орегано, перемішати і запікати до готовності 40-50 хвилин. Потім дістати гарбуз і дати йому охолонути.

Для заправки змішати олію, лимонний сік і мед.

На тарілку викласти руколу, запечений гарбуз, руками розкришити сир. Полити салат заправкою і посипати горіхами.

Читайте також:

Королівський салат із консервованими ананасами: як приготувати смачну страву

Три найнезвичайніші рецепти салату "Олів'є"

Рецепт бюджетного пісного салату

Джерело матеріала
loader