Суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом домашніх булочок із мʼяким тістом, вишневою начинкою та хрусткою посипкою.
⠀
Для тіста на булочки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере:
- 250 г молока (теплого)
- 7 г живих дріжджів
- 60 г цукру
- 1 яйце
- 0,5 ч.л. солі
- 520 г борошна
- 80 г вершкового масла
Інгредієнти для вишневої начинки:
- 300 г вишень без кісточок
- 80 г цукру
- 30 г вершків
Крім того, "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво робить крихту-посипку для булочок –штрейзель – для приготування якого нам знадобиться:
- 30 г вершкового масла
- 50 г борошна
- 20 г цукру⠀
Спершу до молока "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво додає цукор, дріжді та розмішує. Додаємо яйце, знову перемішуємо. Додаємо борошноз сіллю та починаємо замішувати тісто. Додаємо масло та замішуємо.
Миску з тістом накриваємо плівкою та лишаємо підходити в теплому місці десь годину.
Заморожені вишні "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво викладає в сотейник чи сковорідку, додає цукор, вливає вершки та проварює, щоб начинка трохи загусла.
Тісто ділимо на шматочки та робимо з них кульки. Кожну кульку трохи розкачуємо, посередині кладемо начинку та заліплюємо. Сформовані булочки з вишнями перекладаємо на деко з пергаментом і лишаємо підходити десь на пів години.
Індгредієнти для штрейзеля розтираємо до стану крихти. Коли булочки підійдуть, змащуємо їх яєчним жовтком, посипаємо крихтою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Останні новини України:
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.