Хто придумав назву "Оселедець під шубою": як салат підкорив кухні українців
Хто придумав назву "Оселедець під шубою": як салат підкорив кухні українців

Хто придумав назву "Оселедець під шубою": як салат підкорив кухні українців

Хоча класичний рецепт відомий усім, його варіації виникли ще в XIX столітті.

Коротко:

"Оселедець під шубою" залишається однією з найулюбленіших страв українців, особливо на свята. Його назва, походження і популярність мають цікаву історію, розповідає Главред з посиланням на Уніан.

Хто придумав "Оселедець під шубою"?

Цей листковий салат складається з оселедця, картоплі, моркви, буряка, яєць і майонезу. Хоча класичний рецепт відомий усім, його варіації виникли ще в XIX столітті. Схожі салати з’являлися у Норвегії, Німеччині та Великій Британії.

Наприклад, британці називали свій салат із оселедцем "шведським", додаючи пікулі та яблука. В Україні ж популярність здобув "Рибний вінегрет", який став прабатьком сучасного салату.

Три легенди про походження "Оселедця під шубою"

До слова, раніше розповідалось про цікавий рецепт. Йдеться про оселедець під шубою в лаваші.

Більше цікавих рецептів:

Джерело матеріала
loader