Маринована курка, запечена в духовці з овочами або фруктами — ідеальне доповнення святкового столу.
Курочка з рум'яною скоринкою — чудова страва на новорічному столі. Вона має дуже апетитний вигляд і підходить до будь-якого гарніру та салату. Фокус зібрав три рецепти запеченої в духовці курки, які виручать, якщо у вас закінчилися ідеї для святкового меню.
Курка на банці
Інгредієнти:
курка – 1,5-2 кг;
рослинна олія;
сіль – 1 ч. л;
сушений часник – 1 ч. л;
паприка – 1 ч. л.
часник – 2 зубчики;
цукор – 1 ст. л;
сушені трави – 1 ч. л;
вода.
Спосіб приготування:
Курку помістити у велику миску, полити олією, посипати паприкою, сушеним часником, сіллю, все добре натерти і залишити курку маринуватися.
Духовку розігріти до 200 градусів.
У банку налити воду, як показано на відео, додати туди порізані зубчики часнику, цукор, сушені трави, все добре перемішати. У деко налити трохи води. Курку надіти на банку і відправити в духовку приблизно на півтори години.
Готову курочку зняти з банки і можна подавати до столу.
Курка з овочами в духовці
Інгредієнти:
- курка;
- сметана – 2 ст. л;
- томатна паста – 1 ст. л;
- сіль – 1 ч. л;
- чорний перець – 1 ч. л;
- паприка – 1 ч. л.
Для гарніру:
- картопля – 6-8 шт;
- синя цибуля;
- печериці;
- броколі;
- помідори чері
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль, перець за смаком;
- паприка;
- орегано;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
Цілу курку розрізати її і набагато вирівняти, як показано на відео. Змішати сметану, томатну пасту, сіль, перець, паприку і сушений часник. Усе перемішати і добре змастити курку з обох боків. Залишити її промаринуватися на 2-3 години.
Поки курка маринується, почистити й нарізати картоплю та викласти на деко. Туди ж відправити порізану цибулю, нарізані печериці, капусту броколі та болгарський перець, але це за бажанням. Додати помідори чері, а також 2 або 3 зубчики часнику. Полити все соняшниковою олією, посолити, поперчити, додати спеції та перемішати. Поставити овочі в духовку, розігріту до 200 градусів, зверху розмістити решітку і покласти на неї курку, накривши фольгою. Через 45 хвилин зняти фольгу і запікати все ще 20-25 хвилин.
Під час подачі на стіл викласти курку й овочі на красиве велике блюдо.
Курка з яблуками
Інгредієнти:
- тушка курки;
- перець, паприка і часник;
- яблука – 1-2 шт;
- чебрець – 3 гілочки;
- оливкова олія – 2 ст. л;
- яблучний оцет – 2 ст. л;
- мед – 2 ст. л;
- діжонська гірчиця – 1 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Курку натерти сумішшю спецій зовні та всередині, залишити маринуватися в холодильнику на ніч.
Очистити яблука від серцевини і нарізати великими шматками. Покласти шматки яблука і гілочки чебрецю всередину курки.
Розігріти духовку до 190 градусів. Викласти курку грудкою догори на деко або в жароміцну форму. Запікати протягом 70-80 хвилин.
Змішати в мисці оливкову олію, яблучний оцет, мед, гірчицю і сіль. Нанести підготовлену суміш на поверхню курки за допомогою кулінарного пензлика. Повернути в духовку ще на 30 хвилин, періодично поливаючи соком, що виділяється під час приготування.
Вимкнути духовку і залишити курку ще на 15 хвилин, щоб вона "відпочила" і стала ще більш соковитою.
Читайте також:
Курка у вершковому соусі з паприкою: рецепт смачної страви з англійської кухні
Курка "Одружуйся зі мною": рецепт трендової страви (відео)
Курка у винно-вершковому соусі зі шпинатом: рецепт вишуканої та дуже простої страви на вечерю