Келих шампанського неодмінно супроводжує нас під час теплих святкувань. Однак газованість напою до вподоби далеко не всім. 24 Канал розповідає, як "налаштувати" напій під свій смак.
Як вивести бульбашки з шампанського
Бульбашки – один з головних атрибутів шампанського, тож навіщо їх позбуватися? На це є кілька причин. Наприклад, не всім подобається сильна газованість в напоях. Ще хтось таким чином намагається зменшити вплив алкоголю.
Улюблений святковий напій / Фото Pixabay
Навіть дегустатори інколи "прибирають" бульбашки з шампанського, щоб краще відчути букет напою. Тож як найкраще це зробити?
Все, що нам знадобиться – чайна ложечка. Потрібно злегка збовтати напій, а потім повільними, але впевненими круговими рухами покрутити бокал. Таким чином з напою одразу вийде багато газу, але це не вплине на його смак та аромат.
Його завжди розхвалюють: старовинний рецепт медівника.