Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати оригінальну закуску з оселедця, в якій поєдналися тартар і форшмак.
Ця закуска, на відміну від тартару, готується не з сирої риби, але також виходить легкою та дуже смачною, і підійде навіть для святкового столу.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво використовує філе оселедця в олії, або ж можна використати просто слабосолену рибу.
Щоб приготувати тартар із оселедця, нам знадобиться:
- 20 г зеленої цибулі
- 20 г синьої цибулі
- 20 г каперсів (можна замінити на солоний огірок)
- 10 г петрушки
- 2 яйця
- 200 г філе оселедця + 2 ст.л. олії, в якій була риба
- 1-2 ст.л. майонезу (можете приготувати домашній – рецепт тут)
Крім того, "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво для подачі використовує 50 г свіжого огірка, а також 3-4 скибочки чорного хліба.
Яйця відварюємо круто, даємо їм охолонути, чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Два види цибулі, філе оселедця, каперси та петрушку також нарізаємо дрібно.
У глибокій мисці змішуємо всі нарізані інгредієнти. Для заправки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво додає олію з-під оселедця, трохи майонезу та добре все перемішує.
Тонкі скибочки чорного хліба обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до хрусткої скоринки.
"Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво подає тартар із оселедця разом із грінками та прикрашає страву нарізаним на тоненькі кільця огірком.
Останні новини України:
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.