Українська фудблогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати теплий салат з курячою печінкою, гарбузом і виноградом.
"Дуже смачний салат! Хай вас не лякає це незвичне поєднання! Це неймовірно смачно!", – наголосила блогерка.
Для приготування салату нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряча печінка - 400-500 г
- гарбуз - 250 г
- виноград - 250 г
- рукола або мікс листя салату ~ 100 г
- часник - 2 зуб.
- кунжут
- сіль, перець - за смаком
Інгредієнти для заправки:
- олія оливкова - 2-3 ст.л.
- гірчиця медова - 1 ч.л.
- лимонний сік - 1 ст.л.
- мед - 1 ч.л.
Курячу печінку защаємо від плівок і нарізаємо на шматочки. Гарбуз нарізаємо кубиками. Кожну виноградинку розрізаємо навпіл.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо печінку на сильному вогні до готовності, періодично помішуючи. У кінці додаємо сіль і мелений перець.
Готову печінку перекладаємо на тарілку, а ту ж сковорідку протираємо паперовим рушником, додаємо ще трішки олії та обсмажуємо гарбуз на середньому вогні до мʼякості (приблизно 10 хвилин). У кінці додаємо натертий часник і смажимо ще хвилину.
На велику тарілку для подачі викладаємо руколу або салатний мікс. На салат викладаємо печінку, потім гарбуз. Зверху викладаємо виноград.
Інгредієнти для заправки змішуємо до стану емульсії. Поливаємо салат заправкою, посипаємо кунжутом – і можна насолоджуватися.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.