Незважаючи на те, що чебуреки вважають м'ясною стравою, їх можна готувати і в піст, замінивши деякі інгредієнти. Відсутність м'яса у рецепті не вплине на смак.
Цей незвичайний смак запам'ятається надовго, і ви захочете приготувати їх і не раз.
Інгредієнти:
- Борошно – 250 г;
- Печериці – 300 грамів;
- Цибуля – 1 штука;
- Вода – 130 мілілітрів;
- Олія – 4 столові ложки;
- Сіль та перець – за смаком.
Воду слід закип'ятити і додати|добавляти| туди трохи солі. Туди ж влийте олію. У окроп всипте муку|борошно|, замісіть тісто для майбутньої страви. Спочатку заважайте ложкою, потроху виливаючи воду. Потім починайте місити рукою, коли тісто трохи охолоне і буде зручним для руки. Тісто має вийти еластичним і незабитим і не рідкісним. Його потрібно зібрати в кулю та залишити відпочити на півгодини.
Поки тісто відпочиває, потрібно приготувати начинку. Цибулю очистити та нарізати дрібним кубиком. Відправити її на сковороду і підсмажити до золотистої скоринки. Туди ж відправити нарізані кубиком печериці. На все це піде приблизно десять хвилин.
Тісто, що виходить, розділіть на 10 рівних частин і розкотіть кожну в тонке коло. На одну половину викладіть готову начинку та накрийте іншою половиною. Краї прищипніть і по можливості вирівняйте за допомогою вилки.
На розігріте масло|мастило| на сковороді викласти чебуреки і смажити з двох сторін до золотистої скоринки. Їдять такі чебуреки найкраще гарячими.
Раніше ми повідомляли, що 10 хвилин на сковорідці і все готове: рецепт домашньої піци, після якої перестанете замовляти.