Щоб вершкове масло розм’якшилося, його треба нарізати на шматочки й зачекати 20 хвилин, але це правило працює лише у випадку, якщо масло зберігалося в холодильнику, а не морозилці, пише 24 Канал з посиланням на інстаграм-сторінку блогерки Діани Гологовець.
Втім, інколи масло в холодильнику настільки тверде, що без розм’якшення на бутерброди його буде важко намастити. Щоб швидко позбутися проблеми, варто скористатися дієвим методом.
Як швидко розморозити масло
У гарячу миску налийте гарячу воду та залишіть на кілька хвилин, щоб посудина нагрілася. Після цього поставте масло на масельницю, вийнявши кришку й накрийте зверху гарячою тарілкою.
Беріть її обережно за допомогою рушника, щоб не впекти руки. Зачекайте декілька хвилин і масло буде готовим. Воно пом’якне і його спокійно можна буде намазати на хліб.
Швидке розморожування вершкового масла: дивіться відео
Також розморозити масло можна у мікрохвильовці. Для цього треба поставити всередину тарілку з кубиками масла й нагріти його впродовж 5 секунд. Довше тримати не варто, оскільки воно може дуже швидко розтанути.
Замерзлий шматок вершкового масла треба натерти на терці, зачекати 5 хвилин, щоб воно розм’якло, а тоді намащувати на хліб.