Переможниця "Зважені та щасливі", популярна блогерка-дієтолог Юлія Науменко показала, як приготувати смачнющий салат у вигляді мандаринів для святкового столу.
Зірка "Зважені та щасливі" пропонує приготувати дієтичну версію цієї закуски, без додавання майонезу.
Для приготування салату "Мандарини" переможниця "Зважені та щасливі" бере такі інгредієнти:
- куряче філе - 150 г
- яйця – 2 шт.
- сир твердий – 100 г
- часник – 1-2 зубчики
- морква – 3 шт. середнього розміру
- сіль, перець – за смаком
Для соусу змішуємо до однорідності такі інгредієнти:
- натуральний йогурт - 50 г
- сметана - 50 г
- яєчний жовток (вареного яйця) - 1 шт.
- гірчиця - крапля
- соєвий соус - 0,5 ч.л.
Куряе філе, яйця та моркву відварюємо до готовності. Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками. Моркву, яйця та твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Переможниця "Зважені та щасливі" змішує філе, яйця, сир, додає вичавлений через прес часник, заправляє соусом, солить, перчить і перемішує до однорідності. З цього салату формуємо кульки розміром із мандарин.
На харчову плівку викладаємо натерту моркву в формі кола, всередину кладемо кульку салату та загортаємо плівку, щоб морква огорнула салат із усіх боків і нагадувала шкірку мандарина. Так само формуємо решту салатів-"мандаринок".
Готові салатні мандаринки переможниця "Зважені та щасливі" викладає на тарілку та прикрашає зверху листочками зелені.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.