Рецепт запеченої качки від "Мастер Шефа" Хіменеса-Браво: з яблуками та апетитною скоринкою
Рецепт запеченої качки від "Мастер Шефа" Хіменеса-Браво: з яблуками та апетитною скоринкою

Рецепт запеченої качки від "Мастер Шефа" Хіменеса-Браво: з яблуками та апетитною скоринкою

Незмінний суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати ідеальну запечену качку з карамельною скоринкою для святкового столу.

Щоб зробити маринад для качки, нам знадобиться:

  • вода - щоб повністю занурити качку
  • 4 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • сік одного апельсина

У великій каструлі у воді "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво розчиняє сіль і цукор, додає апельсиновий сік, повністю занурює качку в маринад і лишає на ніч у холодильнику. Щоб качка добре промаринувалася, потрібно 8-12 годин.

Для глазурі "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво використовує такі інгредієнти:

  • сік двох апельсинів
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 ч.л. паприки
  • 1 ч.л. меленого чорного перцю
  • 1 ч.л. меленого кардамону
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. меду

Крім того, нам знадобиться чотири яблука, щоб начинити качку.

Для приготування глазурі "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво у невеликій каструльці змішує соєвий соус, апельсиновий сік, крохмаль, мед, вершкове масло, спеції та на середньому вогні прогріває суміш до кипіння та загущення, постійно помішуючи.

У форму для запікання, застелену фольгою та пергаментом, викладаємо качку та начиняємо її яблуками, розрізаними на четвертини. Щільно закриваємо качку фольгою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години.

Після цього "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво прибирає фольгу, добре змащує качку глазурʼю та відправляє запікатися ще протягом 10 хвилин. Цю процедуру повторюємо ще двічі, щоб качка мала апетитну карамельну скоринку.

Останні новини України:

Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.

Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.

Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.

Джерело матеріала
loader
loader