Вчені з'ясували, як можна довше зберігати сирі яйця свіжими
Вчені з'ясували, як можна довше зберігати сирі яйця свіжими

Вчені з'ясували, як можна довше зберігати сирі яйця свіжими

Вони залишатимуться безпечними та їстівними до семи тижнів.

Дослідники з Університету штату Луїзіана стверджують, що розробили метод подовження терміну придатності сирих яєць, покращуючи як їхнє зберігання, так і безпеку харчових продуктів.

Про це пише New York Post.

Запатентований ними процес використовує водорозчинний хітозан, отриманий із панцирів ракоподібних, для створення захисного бар'єру проти втрати вологи та бактеріального забруднення, згідно з інформацією, наданою LSU Agricultural Center.

Яйця, які мають таке захисне покриття, можуть залишатися безпечними та їстівними до семи тижнів за кімнатної температури, повідомила в інтерв'ю Fox News Digital харчова науковиця Юпенг Гао, яка працювала над проєктом.

Хітозан вже використовується як харчовий консервант для фруктів і овочів та в деяких лікарських засобах.

За словами дослідників, сучасні процеси вимагають розчинення хітозану в кислій рідині, такій як оцет, протягом 8-10 годин, перш ніж він буде готовий до нанесення на харчові продукти як покриття.

"Це залишає дуже сильний, різкий запах, коли ви наносите покриття на їжу, особливо на фрукти та рибу", - каже Гао, додаючи, що новий процес розчинення LSU на водній основі займає 15 хвилин. "Тож це дійсно допомагає заощадити час та енергію під час транспортування яєць з ферми до столу. Крім того, оскільки не використовуються кислі рідини, немає жодного запаху".

Джерело матеріала
loader
loader