Український бренд крафтового шоколаду Sisters A. Chocolate отримав 1 золоту та 5 срібних нагород на Academy of Chocolate.
Усього команда надсилала 10 зразків шоколаду на конкурс, розповідає команда Sisters A. Chocolate у коментарі AIN.
Фото: Sisters A. Chocolate в Instagram
«Academy of Chocolate — це конкурс серед виробників шоколаду з дуже якісної сировини, де до уваги береться походження какао, смак, теруар, соціальні аспекти. Це, в першу чергу, конкурс, де оцінюється якість і смак шоколаду як гастрономічного продукту, а не як кондитерського виробу», — розповідає Олена Голоденко, співзасновниця Sisters A. Chocolate.
Золото бренд отримава за Мадагаскар Mava Maliolio 75%. Срібні нагороди за:
- Танзанію 72% Kokoa Kamili;
- Домінікану Öko-Karibe 100%;
- Перу 75% + Ром Canerock Jamaican Spiced;
- Перу 75% + Віскі Dewar Rattray Cask Islay;
- 55% Перу зі спешелті кавою.
Команда сестер виготовляє been-to-bar шоколад. Тобто вони самостійно обирають какао-боби для кінцевого продукту, контролюють їхнє походження та власне перетворюють боби на готовий шоколад.
Читайте також: Шоколад невпинно дорожчає. І справа не тільки в кліматі — колонка