Картопляне пюре — це дуже смачно, але можна його зробити ще смачнішим.
Картопляне пюре з печеним часником і беконом — це чудовий спосіб приготувати звичний гарнір у більш вишуканому стилі. Замість вершкового масла і молока в цьому рецепті використовуються досить жирні вершки, а смажений бекон додасть пюре хрускоту і текстури. Фокус розповість, як його приготувати.
Таке пюре можна подати до стейка, котлети, або просто приготувати до пюре свіжий салат з овочів.
Картопляне пюре з печеним часником
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- часник — 3 головки;
- бекон або грудинка — 200 г;
- вершки 20% — 200 мл;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- копчена паприка (за бажанням) — 1 ч. л.;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Розігрійте духовку до 200 °С. Розріжте головки часнику впоперек навпіл, покладіть на два складених одна на одну великих шматки фольги по центру. Полийте розрізану сторону часнику олією і посоліть. Підніміть краї фольги і скріпіть так, щоб вийшов герметично закритий пакет. Покладіть упакований часник у духовку і запікайте 30-40 хвилин.
Очистіть картоплю і, не розрізаючи, покладіть у каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть близько 30 хвилин.
Поки картопля вариться, дрібно наріжте бекон, викладіть на холодну сковорідку, поставте на середній вогонь, полийте 100 мл холодної води і витопіть жир, помішуючи, 10 хвилин. Шматочки бекону мають засмажитися. Влийте в бекон вершки, поперчіть і зніміть із вогню.
Коли часник запечеться і стане зовсім м'яким, видавіть м'якоть із лушпиння в суміш вершків і бекону та злегка розчавіть зубчики часнику виделкою.
Повністю злийте воду з готової картоплі, картоплю підсушіть на невеликому вогні в каструлі, щоб випарувалися рештки води та відставте. На вогонь поставте вершки з беконом і нагрійте майже до кипіння. Якщо використовуєте паприку, додайте її зараз.
Влийте вершки з беконом і часником у картоплю та розімніть у пюре. І подавайте смачне пюре одразу до столу.
Читайте також:
Рецепт, якому 120 років: як приготувати справжній японський картопляний салат (Відео)
Не молоко і не вода: як зробити картопляне пюре смачнішим
Тісто для пиріжків на картопляному відварі: покроковий рецепт (відео)