Кутя з рису на Різдво 2025: три найкращі рецепти
Кутя з рису на Різдво 2025: три найкращі рецепти

Кутя з рису на Різдво 2025: три найкращі рецепти

Три рецепти куті з рису на Святий вечір та Різдво

Кутя з рису – це чудовий сучасний варіант традиційної страви, яка ідеально підійде для святкового столу на Святий вечір та Різдво. Ми зібрали три найсмачніші рецепти, які підкорять ваше серце і здивують гостей.

Для куті на Святвечір використовують пісні інгредієнти. кутю готують на воді та додають смачні інгредієнти

Кутя з рису з чорносливом і медом від Євгена Клопотенка

Цей варіант пропонує поєднання смаку ніжного рису з насиченим смаком чорносливу.

Інгредієнти:

  • Залийте рис  водою в пропорції 1 частина рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою  і дайте постояти 15 хвилин.

  • Залийте мак окропом, залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла. 

  • Чорнослив помийте і наріжте дрібним кубиком.

  • Волоські горіхи порубайте ножем.

  • У каструлю з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції. 

Кутя з сушеною вишнею

Інгредієнти:

Рис сухий довгозернистий – 200 г.

• Мак – 50 г

• Ліщина – 50 г,

• Волоський горіх – 100 г,

• Мед  – 100 г, 

• Вишня сушена –  50 г. 

Приготування :

  • Мак залийте окропом і лишіть на 10-15 хв. Злийте воду та розтеріть у ступці. Можна використовувати блендер, але краще у ступці.

  • Рис промийте у холодній чистій воді та  варіть без кришки близько 7-8 хвилин. Готовий, не переварений рис, відкинути на сито.

  •  Горішки посмажте на сковорідці. Після чого, охолодіть і подрібніть ножем.

  • Мед, розведіть 5  столовими ложками теплої води.

  • Рис заправляємо всіма інгредієнтами, перемішуємо та подаємо.

Кутя з рису з цукатами та апельсиновим соком

Оригінальний варіант із цитрусовою ноткою, який додає свіжості й аромату.

Інгредієнти:

  • Рис – 200 г

  • Цукати (ананас, апельсин) – 100 г

  • Мак – 50 г

  • Апельсиновий сік – 100 мл

  • Мед – 2 ст. л.

  • Горіхи – 50 г

Приготування:

  • Відваріть рис у пропорції одна частина рису, дві води до готовності, дайте охолонути.

  • Мак запарте окропом, перетріть у ступці.

  • Цукати наріжте дрібними кубиками.

  • Горіхи подрібніть ножем.

  • Змішайте рис із маком, цукатами та горіхами.

  • Мед зміщайте з апельсиновим соком, додайте теплої води та  добре перемішайте. Заправте рис сумішшю.

Джерело матеріала
loader
loader