Квашена капуста – це чудове джерело вітамінів, амінокислот і пробіотиків, тому це незамінний продукт в осінньо-зимовий період.
Її можна їсти і як самостійну закуску, і використовувати як основу для різноманітних страв, зокрема салатів. Рецептом оригінального салату з квашеною капустою та овочами поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
"Сьогодні пропоную приготувати простий та смачний салатик з цим супер-інгредієнтом", – наголосила кулінар.
Для приготування салату з квашеною капустою нам знадобляться такі інгредієнти:
- капуста квашена - 320 г
- кукурудза консервована - 1 банка
- яблуко - 1 середнє
- морква - 1 середня
- перець болгарський (бажано червоного кольору) - 1 шт.
- цибуля синя - 1 шт.
- петрушка - маленький пучок
- олія - 4 ст.л.
- мед - 1 ст.л.
- сіль і мелений перець - за смаком
Квашену капусту можете приготувати самостійно за рецептом зірки "Мастер Шеф" Мирослави Пекарюк – рецепт тут.
Солодкий перець нарізаємо тонкими смужками, яблуко – соломкою, цибулю – тонкими півкільцями, петрушку – дрібно. Моркву натираємо або на тертці для моркви по-корейськи, або просто на крупній тертці. Зливаємо рідину з консервованої кукурудзи.
У велику миску викладаємо квашену капусту, нарізані овочі, петрушку, консервовану кукурудзу, заправляємо олією з медом, доводимо до смаку сіллю та перцем і добре перемішуємо салат.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.