Бобові культури як ключ до продовольчої безпеки - Agro&Food Security Forum 2024
Бобові культури як ключ до продовольчої безпеки - Agro&Food Security Forum 2024

Бобові культури як ключ до продовольчої безпеки - Agro&Food Security Forum 2024

Перспективи вирощування бобових культур в Україні було розглянуто на міжнародному форумі.

2-3 грудня 2024 року у Варшаві відбувся Agro&Food Security Forum 2024, який зібрав понад 250 учасників із 24 країн. Захід, організований Асоціацією бобових України (CPPCU) та Польсько-українською господарською палатою, став платформою для обговорення відновлення аграрного сектору України та глобальних викликів продовольчої безпеки.

Антоніна Скляренко, президент Асоціації бобових України, підкреслила:

«Бобові — це не лише про експорт, а й про створення продуктів із доданою вартістю. Це внесок у продовольчу стабільність та відновлення агросектору України».

Хусейн Арслан, голова AGT Foods Ingredients, наголосив:

«Бобові — це не лише джерело харчування, а й основа сталого сільського господарства. Вони допомагають зменшити залежність від хімічних добрив, збагачують ґрунт азотом і сприяють збереженню екології. Україна має унікальні природні умови для їх вирощування і може стати світовим лідером у цій галузі».

Гуарав Джайн, генеральний директор AgPulse Analytica, додав:

««Відновлення площ під бобовими культурами до 1 млн гектарів може зміцнити позиції України як ключового гравця на ринку. Близькість до Європейського Союзу та Туреччини створює для українських виробників унікальні конкурентні переваги».

Форум продемонстрував значний інтерес до вирощування бобових та їх ролі у відновленні аграрного сектору України.

Джерело матеріала
loader