Так її готують у ресторанах: як зробити солянку наваристою та ароматною
Так її готують у ресторанах: як зробити солянку наваристою та ароматною

Так її готують у ресторанах: як зробити солянку наваристою та ароматною

Ситна, навариста, ароматна солянка – цією стравою однозначно варто посмакувати у холодну пору року. Як її приготувати розповідає 24 Каналз посиланням на food.obozrevatel.

Як готують солянку у ресторанах

Для того, щоб солянка отримала довершений смак, слід правильно підготувати солоні огірки. Для початку їх треба ретельно очистити від шкірки та лише тоді додавати у страву. Також для смаку варто додати оливок та каперси.

Класична солянка

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів м’яса;
– 100 грамів оливок;
– 3 – 4 солоні огірки;
– 200 грамів шинки;
– 150 грамів ковбаси;
– 1 цибулина;
– сіль – до смаку;
– 3 столові ложки олії;
– 2 столові ложки томатної пасти.

Приготування:

  1. Зваріть бульйон за звичним рецептом.
  2. Поки бульйон вариться, наріжте кубиками шинку, ковбасу, цибулю та солоні огірки. Оливки розріжте навпіл.
  3. Коли бульйон буде готовий, додайте в нього три види м’яса й варіть на слабкому вогні протягом 15 – 20 хвилин.
  4. Тим часом підготуйте засмажку.
  5. На розігріту сковороду налийте рослинну олію, додайте нарізану цибулю та обсмажте її до золотистого кольору.
  6. Додайте дві столові ложки томатної пасти, добре перемішайте, а потім влийте чотири столові ложки готового бульйону. Залиште суміш тушкуватися на слабкому вогні приблизно 5 хвилин.
  7. Готову засмажку додайте до бульйону разом із оливками. Приправте страву сіллю та перцем до смаку, перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою та варіть на слабкому вогні ще 10 хвилин.
  8. Перед подачею дайте солянці настоятися 15–20 хвилин.
  9. Прикрасьте готову страву скибочкою лимона та подавайте зі сметаною.

Що приготувати на свята: особливий торт "Карпатка".

Джерело матеріала
loader