Цю святкову страву краще готувати з вечора, щоб вона встигла застигнути до свята.
Цей холодець з індички виходить ніжним і смачним і застигає навіть без желатину. Рецепт простий: у каструлі варяться гомілки індички разом з овочами та спеціями, потім м'якоть птиці нарізають, розкладають по формах і заливають процідженим бульйоном. Потім холодець застигає в холодильнику. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.
Застигає холодець за рахунок курячих лапок. Але якщо у вас їх немає, або ви не хочете возити ще й з ними, то тоді використовуйте желатин.
Холодець з індички
Інгредієнти:
- курячі лапки — 1 кг;
- індичі гомілки — 2 шт;
- крило індички — 1 шт;
- одна цибулина середнього розміру;
- одна морква середнього розміру;
- чорний перець горошком — 5 шт;
- запашний перець горошком — 5 шт;
- зелень для бульйону (петрушка, кріп селера) — великий пучок;
- часник — 5 зубчиків;
- сіль — за смаком.
Підготуйте всі інгредієнти для холодцю. У курячих лапок зріжте кігті. Обдайте окропом і зніміть шкірку. Покладіть лапки в каструлю, залийте 1,5 л води і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого і варіть під кришкою 3-3,5 години. Лапки мають стати зовсім м'якими і розпадатися на частини, а бульйон стати клейким. Процідіть його через дрібне сито.
Цибулю вимийте і зніміть тільки пару верхніх шарів лушпиння. Моркву очистіть і вимийте. Гомілки та крило індички покладіть у широку каструлю і залийте водою так, щоб вона лише прикривала їх. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого і зніміть піну шумівкою.
Додайте цибулю цілком, очищену моркву, обидва види перцю і зелень (трохи кропу відкладіть). Варіть до м'якості індички (близько 1 год — 1 год 15 хвилин). Наприкінці приготування посоліть за смаком.
Дістаньте індичку з бульйону, відокремте м'якоть від кістки та наріжте невеликими шматочками. Перекладіть у форму для холодцю або порційні формочки. Очистіть і порубайте часник. Дрібно наріжте кріп.
Процідіть бульйон з індички в чисту каструлю. Додайте відвар від курячих лапок. Доведіть до кипіння. Спробуйте: смак має бути солонішим, ніж потрібно. Додайте часник і кріп, варіть 1 хвилину. Зніміть із вогню.
Залийте бульйоном, що вийшов, індичку у формах. Можете прикрасити відвареною морквою, зеленим горошком. Дайте охолонути і приберіть у холодильник на 4-8 годин.
Щоб холодець з індички став золотистого відтінку, половинки цибулини можна злегка підпекти на сухій пательні (до підпалин), поклавши зрізами вниз.
Читайте також:
Традиційна святкова страва: як приготувати смачний холодець
Яйця, фаршировані печінкою тріски: рецепт смачної фуршетної закуски
Швидко і смачно: рецепт найпростішої закуски з оселедцем на святковий стіл