Всього за допомогою одного трюку можна перетворити кисле вино на солодке
Всього за допомогою одного трюку можна перетворити кисле вино на солодке

Всього за допомогою одного трюку можна перетворити кисле вино на солодке

Немало людей стикалися з ситуацією, коли замість насолоди від пляшки червоного вина отримуєш напій, який більше нагадує оцет. Але є один цікавий спосіб, як виправити таке розчарування, і він має довгу історію, що бере початок ще в 1920-х роках.

Цей трюк родом із іспанського міста Альгорта, розташованого біля Старого порту. Там під час одного з фестивалів організатори зіткнулися з проблемою, вино, яке вони придбали, було кислим. Щоб врятувати ситуацію, до вина додали колу. Так з'явився напій під назвою "Калімочо" – легкий і доступний коктейль, який швидко набув популярності- пише Daily Mirror.

Рецепт дуже простий, змішайте червоне вино з колою у пропорції 1:1. Завдяки солодкому смаку коли кислинка вина стає менш відчутною, а сам напій отримує новий, освіжаючий характер. Такий варіант підійде для вечірки чи дружньої зустрічі, коли потрібне швидке рішення, а вино виявилося не найкращої якості.

Coca-Cola, кадр з відео

Хоча багато хто визнав цей трюк геніальним, є й критики, які вважають, що змішувати вино з колою – це справжній злочин проти культури вживання алкоголю. Але якщо вибір стоїть між зіпсованим вином і незвичайним коктейлем, рішення очевидне.

Червоне вино, кадр з відео

Спробуйте цей старовинний лайфхак, і, можливо, ви відкриєте для себе новий улюблений напій. І нехай жодна пляшка вина більше не стане причиною розчарування!

Раніше ми повідомляли, біле вино гріти, червоне — охолоджувати, методи, які допоможуть розкривають смак вашого улюбленого напою.

З білим вином навіть краще, рецепт класичного глінтвейну для затишного осіннього вечора- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader