Осінь – сезон смачної та ароматної випічки. При цьому є безліч рецептів не лише солодощів. Сьогодні ми розповімо, як швидко та легко приготувати заливний пиріг із капустою.
Головною особливістю є те, що тут кількість тесту в порівнянні з начинкою буде невеликою.
Інгредієнти:
- Капуста – 400 грамів,
- Вершки (20%) – 250-300 мл
- Зелень – 200 грамів
- Соняшникова олія – 4 ст. ложки
Тісто:
- Борошно - 1, 5
- Сода - 0,3 ч.л.
- Сіль – до смаку
- Яйця – 2 яйця + 2 жовтки
- Сметана – 1,5 склянки
- Вершкове масло – 4 ст. ложки
Спочатку приготуємо начинку. Для цього тонко нарізану капусту покладіть у каструлю, посоліть, перемішайте та додайте вершки.
Доведіть суміш до слабкого кипіння і тушкуйте ретельно помішуючи протягом 5 хвилин. Після цього додайте дрібно нарізану зелень та спеції. Все перемішайте та варіть близько 5-10 хвилин на сильному вогні. За цей час зайва волога має випаруватися.
Щоб приготувати тісто, просійте борошно. Яйця, жовтки та сметану збийте і додайте в борошно. Потім влийте розтоплене вершкове масло та олію. Консистенція тіста має вийти густою.
На дно форми викладіть трохи тіста, а зверху покладіть начинку. Залийте решту тесту і випікайте протягом години. Ставити страву потрібно в розігріту до 180 градусів духовку.
Якщо запитати узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.
Раніше ми повідомляли, що овочі допоможуть зробити чудовий десерт: рецепт морквяного торта з йогуртом та горіхами.