Маленька хитрість, яка допоможе зберегти банани
Всі знають, що улюблений фрукт — банан довго не лежить, починає псуватися і чорніти. Зберігати в холодильнику банан — також не вихід, під впливом низьких температур ці тропічні фрукти втрачають яскравий смак, корисні властивості.
Як зберігати банан в домашніх умовах, щоб він не почорнів
На жаль при кімнатній температурі фрукт починає чорніти, а м'якота, якщо банан до покупки ще довго лежав в магазині, може перетворитися в "кашу".
Але не все так погано, є одна маленька хитрість, що дозволить подовжити життя банана.
Щоб зберегти банан якнайдовше, потрібно відрізати від плоду хвостик. Але це потрібно зробити так, щоб шкірка зберегла цілісність, м'якуш не повинен виявитися відкритим. Якщо при відрізанні шкірка буде пошкоджена, фрукт не буде зберігатися, доведеться з'їсти його відразу.
А от якщо ви відріжете хвостик акуратно, то суттєво продовжите термін зберігання плода. Банан надовго буде захищений від почорніння та псування.