Шеф-кухар Валентина Кущ показала простий рецепт, як приготувати суперсмачний і багатий на родзинки кекс "Столичний", краще, ніж у магазині.
"Обожнюю цей кекс. Дуже просто готувати, а результат завжди вогонь, не дарма його продають майже в кожному супермаркеті, адже він сподобається всім", – відзначила шеф-кухар.
На великий кекс "Столичний" масою приблизно 1 кг (форма довжиною 30 см) нам знадобляться такі інгредієнти:
- масло вершкове (мʼяке) - 220 г
- цукор - 220 г
- яйця - 3 шт.
- родзинки - 250 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- сіль - дрібка
- борошно - 300 г
- ваніль - за бажанням
- цукрова пудра для обсипання
Родзинки одразу заливаємо окропом і лишаємо замочуватися на 10 хвилин. Після цього зливаємо воду, просушуємо їх і трошки присипаємо борошном.
Мʼяке вершкове масло з цукром і ваніллю збиваємо міксером до побіління. По одному додаємо яйця та кожного разу збиваємо масу до однорідності.
Далі додаємо сухі інгредієнти: борошно, сіль і розпушувач, знову збиваємо до однорідності. У кінці додаємо до тіста родзинки і ще раз усе перемішуємо.
У форму для запікання, застелену пергаментом, викладаємо тісто. Силіконовою лопаткою, змащеною олією, робимо вздовж кекса посередині борозну, як на відео.
Випікаємо кекс "Столичний" у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 80 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки. Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.