Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів сформувала переліки осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до Китаю та переліки місць зберігання, з яких планується цей експорт.
Як говориться у повідомленні відомства, це передбачено Протоколами фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.
Зазначається, що переліки оприлюднені на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» — «Фітосанітарні вимоги країн» — «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».
«Пропонуємо зацікавленим особам ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей у термін до 22 листопада 2024 року повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби», — додали у відомстві.
Контакти у Держпродспоживслужбі для повідомлення: тел.: (044) 257-97-22, e-mail: [email protected].