Варити чи ні: як правильно готувати лисички
Варити чи ні: як правильно готувати лисички

Варити чи ні: як правильно готувати лисички

Але серед господинь часто виникає питання щодо правильної обробки грибів перед основним приготуванням, наприклад, чи потрібно варити лисички перед смаженням. Відповідь на це дає 24 Канал з посиланням на Факти.

Чи потрібно варити лисички перед смаженням

Експерти підкреслюють переваги попередньої обробки лисичок перед смаженням:

  • гриби можуть накопичувати шкідливі речовини, а варіння допомагає позбутися від них;
  • це зменшує гіркоту, яка може бути в грибах;
  • також знищує можливі патогенні мікроорганізми.

Як правильно варити лисички

  1. Перед варінням ретельно очистьте гриби від бруду та піску. Потім гарно промийте їх під проточною водою. Якщо вони великі – наріжте.
  2. Викладіть лисички в каструлю та залийте водою. Додайте на кожен літр води 1 чайну ложку солі.
  3. Після закипання води варіть лисички близько 5 – 7 хвилин. Також під час варіння варто знімати пінку, яка утворюється на поверхні.
  4. Як гриби зваряться перекиньте їх на друшляк і промийте теплою водою. Дайте воді стекти і тоді беріться до приготування головної страви з грибами.

Щодо смаження лисичок, то краще робити це на суміші олії та масла, попередньо обсмаживши на ньому нарізану цибулю. Наприкінці приготування можна додати у страву сметану, сіль, перець та інші спеції до смаку.

Цікаво: спробуйте приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.

Джерело матеріала