Навіть коли 15 листопада розпочався Різдвяний піст, себе можна побалувати смачним пирогом.
Різдвяний піст розпочався 15 листопада і триватиме до 24 грудня. Він вважається досить суворим, наприклад, до 6 грудня можна їсти гарячі страви без олії в понеділок, а послаблення настане тільки з 7 грудня. Але навіть якщо ви просто дотримуєтеся посту, виключивши з раціону м'ясо і молочні продукти, можна побалувати себе випічкою. Рецептом поділилися на сайті Click.
Цей пиріг легко приготувати, він не містить молочних продуктів і яєць, що робить його ідеальним пісним рецептом. Поєднання горіхів і яблук надає йому солодкого й ароматного смаку, а ніжна текстура підкорить вас із першого укусу.
Яблучно-горіховий пісний пиріг
Інгредієнти:
- 4 великих яблука, натертих на тертці;
- 150 г цукру;
- 200 г борошна;
- 100 г крупно нарізаних волоських горіхів;
- 100 мл рослинної олії;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- терта цедра одного лимона.
Терті яблука змішайте з цукром, корицею і цедрою лимона. Додайте масло і просіяне борошно разом із розпушувачем.
Обережно перемішуйте, поки у вас не вийде однорідне тісто. Додайте подрібнені волоські горіхи. Вилийте суміш на деко, застелене папером для випікання, і випікайте за температури 180°C протягом 30-35 хвилин або поки ваш пиріг не пройде тест на зубочистку. Після охолодження можна посипати зверху цукровою пудрою для святкового вигляду.
Читайте також:
Економний, але дуже смачний: як приготувати англійський яблучний пиріг
"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту
Яблучний пиріг на манці: простий рецепт домашньої випічки