Цього разу у себе в Instagram зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф"Ольга Мартиновська показала, як приготувати неймовірно смачні голубці в томатному соусі.
Замість рису в начинку для голубців Ольга Мартиновська додає булгур – це і дешевше, і смачніше. Смачно буде з будь-яким мʼясом, але цього разу зірка "Мастер Шеф" використала качині ніжки.
Для приготування голубців "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська бере такі інгредієнти:
- капуста молода - головка
- цибуля ріпчаста - 2 шт. (одна в начинку, одна для соусу)
- морква - 1 шт.
- зелена цибуля - маленький пучок
- перець солодкий - 2 шт. (один в начинку, один для соусу)
- качині ніжки - 2 шт.
- булгур
- сіль, перець, спеції - за смаком
- томатне пюре
- часник - кілька зубчиків
- трохи вершків
Із головки капусти "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська вирізає качан та занурює її в окріп. Прямо в воді розбираємо капусту на листочки, тримаємо їх одну-дві хвилини, дістаємо та лишаємо остигати.
Цибулю та перець для начинки нарізаємо кубиками, зелену цибулю – дрібно, моркву натираємо на тертці. Розбираємо мʼясо, видаляючи кісточки, та зрізаємо жир. Мʼясо пропускаємо через мʼясорубку.
Жир з качки "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська витоплює на пательні та обсмажує на ньому овочі до прозорості. Після цього додаємо промитий булгур, перемішуємо, знімаємо з вогню та лишаємо прогріватися.
Змішуємо фарш, засмажку з булгуром, додаєо сіль, перець, улюблені спеції за смаком і трохи томатного пюре. Формуємо голубці, загортаючи начинку в капустяне листя.
Голубці "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська готує не одразу в соусі, а просто відварює в підсоленій воді під легким пресом приблизно 40-60 хвилин.
Окремо готуємо соус, із яким будемо подавати голубці. Солодкий перець, цибулю та часник дрібно нарізаємо та обсмажуємо. У кінці додаємо томатне пюре, трохи вершків і перебиваємо все блендером до однорідності.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.