Заварний крем, вишні, горіхи та ніжне пісочне тісто — секрет неймовірно смачного десерту.
Проста випічка зі смаком ягід — десерт, який потішить навіть у найтемнішу пору. Приготуйте що-небудь солодке до чаю і проведіть вечори без світла за сімейними посиденьками на кухні. Своїм рецептом смачної випічки потішила кулінарна блогерка Юлія Симончук, розповівши, як приготувати пляцок "Вишня під снігом".
Пляцок "Вишня під снігом"
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 370 г;
- розпушувач – 6 г;
- вершкове масло – 140 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 130 г;
- сметана – 40 г.
Для начинки:
- вишні без кісточок – 200 г;
- горіхи волоські – 150 г (+50 г для осипання боків);
- білок яєць – 3 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор – 130 г;
- крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л;
- какао – 1 ст. л.
Для крему:
- жовтки – 3 шт;
- молоко – 300 мл;
- цукор – 70 гр;
- ванільний цукор – 20 гр;
- кукурудзяний крохмаль – 20 г;
- масло – 200 г;
- згущене молоко (сире) – 100 г.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо коржі. Для цього в глибокій мисці або в чаші міксера збити яйця з цукром, додати сметану та м'яке масло, перемішати. Додати борошно з розпушувачем і замісити м'яке тісто. Розділити на 2 частини (меншу та більшу).
Ту, що менша, відправити в морозилку на 30 хвилин. Більшу частину розкачати, викласти у форму (25х35 см), зробити невисокий бортик. Тісто посипати какао, викласти вишні, подрібнені горіхи. Залити все це білковою сумішшю (білок збити з цукром і сіллю, в рідку білу масу, додати крохмаль, перемішати). Поверх залитого шару натерти на крупну тертку тісто з морозилки і ставимо випікатися при 180 градусах 25 хвилин. Даємо охолонути, розрізати на дві частини і перемазати кремом.
Для крему жовтки, цукор, ванільний цукор і крохмаль перемішати, додати молоко, перемішати ще раз до однорідності. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Дати охолонути і поставити на 20 хвилин у холодильник.
Масло кімнатної температури збити міксером, додати згущене молоко. Збити разом і по столовій ложці поступово додати заварний крем, продовжуючи збивати. Крем має бути пухким.
Перемазати корж, залишивши трохи крему, щоб обмазати боки. Поверх викласти ще один корж і посипати цукровою пудрою. Боки, змащені кремом, обсипати подрібненими горіхами. Поставити в холод на 12 годин.
Читайте також:
Дуже багато яблук і тонке тісто: рецепт смачного яблучного пирога (відео)
Такий ніжний, що тане в роті: рецепт торта з кремом із рікоти (відео)
Американський гарбузовий пиріг із корицею: рецепт смачного сезонного десерту