Справжні поціновувачі рому вживають цей міцний напій у чистому вигляді, а потім запивають кавою. Однак, не всім подобається пити 40-градусне спиртне, тому ром краще розбавляти. А ще знати, чим його закушувати.
Чим краще розбавляти ром
Найчастіше ром розбавляють:
- Звичайною водою — зазвичай кидають кубики льоду, але можна влити і просто мінералки без газу. Пропорції залежать від власних побажань, але не більше 2-х частин води на 1 частину рому.
- Свіжовитиснутий сік — найкраще підходять тропічні смаки, наприклад, кокосовий чи ананасовий. Фахівці радять брати соку вдвічі менше, ніж спиртного.
- Содова — звичайна газована вода чудово поєднується з білим ромом.
- Кока-кола — найчастіше поєднання серед молоді, але найкраще підходить для недорогого рому.
- Чаєм або кавою, гарячим шоколадом — 50 мл рому на горнятко буде цілком достатньо.
Також у склянку з ромом можна додати корицю, мускатний горіх, гвоздику, але потрібно додатково розбавляти гарячою водою чи молоком.
Яка їжа найкраще поєднується з ромом
Звичайно, як і будь-яке інше міцне спиртне, ром поєднується з м'ясними продуктами. Однак, варто знати, що правильне закушування не повинне бути гострим чи пряним, інакше воно буде заглушувати смак напою. Оптимальним варіантом вважається чорний хліб, який дає відпочити смаковим рецепторам. Далі одразу випивають алкоголь. До переліку продуктів, які підходять для закушування рому, входять також морепродукти, сири, гіркий шоколад, трюфель (цукерки).
Закушування, кажуть фахівці, багато в чому залежить від витримки напою:
- світлий ром прийнято закушувати мигдалем, шматочками свіжого кокосу, фруктами-гриль;
- темний ром чудово поєднується з соковитими і ароматними фруктами, цитрусовими, лососем холодного копчення, бурим рисом.
А ось витримані сорти ви можете закушувати курячими крильцями, козячим сиром і іншими стравами, які мають яскраво виражений смак.