Лящ у майонезному соусі: рецепт корисної та ситної страви в духовці
Лящ у майонезному соусі: рецепт корисної та ситної страви в духовці

Лящ у майонезному соусі: рецепт корисної та ситної страви в духовці

Щоб риба вийшла смачною, головне — не перетримати її в духовці і не персушити.

Запечений лящ у майонезному соусі — проста в приготуванні страва, яка прикрасить будь-який стіл. Її можна приготувати як на вечерю, так і запропонувати як частування на святковий стіл. У будь-якому разі вона не залишиться без уваги, бо виходить дуже смачною. Як його приготувати, розповіла кулінарна блогерка Катерина Мовчан. За цим рецептом можна готувати не тільки ляща, а й будь-яку річкову рибу.

Запечений лящ у майонезному соусі

Інгредієнти:

  • чищений лящ – 1-1,5 кг;
  • майонез – 2 ст. л;
  • сметана – 2 ст. л;
  • сік 1 лимона;
  • сушені прованські трави – 1 ч. л;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 180 градусів (режим верх-низ).

Почищену рибу добре помити, обсушити паперовим рушником. За смаком посолити і поперчити, а потім з усіх боків скропити лимонним соком.

Для соусу змішати майонез, сметану і прованські трави. За допомогою щіточки добре змастити рибку соусом і відправити випікатися на 35-40 хвилин.

Головне в цій рибі — не пересушити її в духовці.

Читайте також:

Риба в маринаді, приготована в духовці: рецепт простої та смачної страви

Запечена риба зі спаржею: рецепт смачної страви до вечері

Риба з овочами в томатному соусі: покроковий рецепт

Джерело матеріала
loader
loader