Цього разу у себе в Instagram зірка проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати смачнющий бургур із куркою, запечений у гарбузі.
Страва виходить не лише смачною, але й дуже ефектною на вигляд, тому це чудовий варіант, щоб здивувати родину та гостей. До того ж тут поєднується одразу і гарнір, і мʼясо.
Зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- гарбуз - 1 шт. невеликого розміру
- булгур (у сухому вигляді) - 150 г + 200 мл води або бульйону
- філе куряче - 200 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- вершкове масло - 80 г
- гриби (будь-які) - 100 г
- паприка - 1 ч.л.
- сіль, перець, чебрець - за смаком
- сир (моцарела або твердий) - 100 г
- вода - 100 г
З гарбуза "Мастер Шеф" Ольга Рябенко зрізає "шапочку" та видаляє насіння. Цибулю нарізаємо кубиками, куряче філе та гриби – невеликими шматочками, часник – дрібно. Булгур добре промиваємо.
На розігрітій пательні з вершковим маслом обсмажуємо цибулю з часником і грибами до золотистості. Далі зірка "Мастер Шеф" додає філе та смажить ще приблизно 5 хвилин.
Після цього додаємо промитий булгур, воду або бульйон, сіль, перець, чебрець, паприку, перемішуємо та готуємо все разом приблизно 15 хвилин.
Гарбуз усередині "Мастер Шеф" Ольга Рябенко змащує вершковим маслом, викладає булгур із куркою, робить посередині заглиблення та додає туди воду, накриває "шапочкою" та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно годину.
У кінці знімаємо "шапочку", посипаємо булгур тертим сиром і відправляємо гарбуз у духовку ще хвилин на 10.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.