Зірка чотирнадцятого сезону "Мастер Шеф" Аннет Вовк показала, як у домашніх умовах з простих інгредієнтів приготувати справжні бельгійські вафлі.
За цим рецепом бельгійські вафлі виходять дуже смачними, пишними, з хрусткою скоринкою та ніжними всередині.
Щоб приготувати бельгійські вафлі, учасниця "Мастер Шеф" використовує такі інгредієнти:
- борошно - 250 г
- яйця - 2 шт. (одразу розділяємо на білки та жовтки)
- цукор - 50 г
- молоко - 250 г
- вершкове масло (розтоплене та охолоджене) - 100 г
- сіль - дрібка
Спершу в глибокій мисці учасниця "Мастер Шеф" Аннет Вовк збиває яєчні жовтки з цукром до посвітління маси. Після цього додаємо розтоплене масло, молоко та перемішуємо. Порціями додаємо борошно, вимішуючи тісто до однорідності, щоб не було грудочок.
В окремій мисці зірка "Мастер Шеф" збиває яєчні білки разом зі щіпкою солі до стійких піків. Збиті білки акуратно додаємо до основного тіста та силіконовою лопаткою вмішуємо, щоб зберегти повітряність.
Попередньо розігріваємо вафельницю та за необхідністю трішки змащуємо її олією. Вливаємо порцію тіста в вафельницю та випікаємо вафлі до апетитного золотистого кольору та хрусткої скоринки.
"Ці вафлі вийдуть особливо пишними завдяки збитим білкам", – пояснила зірка "Мастер Шеф".
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.