Учасниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк разом із мамою показала, як приготувати найсмачнішу квашену капусту.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що для квашення найкраще підходять пізні сорти капусти з соковитими та щільними головками.
У родині учасниці "Мастер Шеф" готують два види квашеної капусти: звичайну з додаванням моркви, а також із морквою та буряком, яка має яскравий колір та оригінальний смак.
Зачищаємо капусту від верхнього вʼялого листя, розрізаємо навпіл та вирізаємо качани. Капусту тоненько шаткуємо, а моркву та буряк чистимо та натираємо на крупній тертці.
Один із головних секретів приготування квашеної капусти – це правильна пропорція солі.
"На 10 кг очищеної капусти потрібно 100 г камʼяної солі! Це основа основ", – наголосила "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.
Також за смаком додаємо перець горошком та лавровий лист. До частини капусти зірка "Мастер Шеф" додає моркву, до решти – трохи моркви та буряка. Добре розминаємо та "вибиваємо" капусту, щоб вона пустила сік.
Щільно утрамбовуємо капусту в банки, а зверху, щоб капуста завжди була вкрита рідиною, ставимо яблуко. Банки ставимо на тарілки та закриваємо кришками.
Лишаємо капусту на три дні в теплому місці. Після цього, якщо витекло багато розсолу, доливаємо солену воду, та відправляємо капусту в прохолодне місце. Куштувати квашену капусту зірка "Мастер Шеф" радить через 20 днів.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.