Поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти
Поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти

Поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти

У солодких напоях та соках міститься багато підсолоджувачів, цукру, консервантів та інших речовин, які негативно впливають на наше здоров'я.

Якщо захотілося побалувати себе та сім'ю смачним, то можна спробувати приготувати домашню "Фанту".

Домашня фанта, фото povar

Простим та смачним рецептом напою поділився шеф-кухар Андрій Клюс на своїй сторінці у Instagram.

Інгредієнти:

  • апельсиновий фреш – 400 мл
  • вода фільтрована або купована з пляшки – 800 мл
  • дріжджі свіжі – 12 г
  • цукор – 120 гр

Домашня фанта. Фото Instagram

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вичавити сік із апельсинів у каструлю.

Домашня фанта. Фото Instagram

До вичавленого соку додати воду і розчинити дріжджі. Перемішати.

Додати до соку цукор, перемішати, накрити рушником і залишити на добу за кімнатної температури.

Домашня фанта. Фото Instagram

Наступного дня перемішати сік і розлити в пляшки, але заповнювати тару не до кінця. Залишити у холодильнику ще один день.

Джерело матеріала
loader