Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати апетитні картопляні деруни з соковитою мʼясною начинкою – рецепт дуже простий.
Для приготування дерунів із мʼясною начинкою нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 1-1,2 кг
- яйце - 1 шт.
- борошно - 2-3 ст.л.
- мʼясний фарш - 250 г
- цибуля - 2 шт. великого розміру
- сіль, мелений перець - за смаком
- часник (сухий або свіжий) - за смаком
- сметана - 1 ст.л. + для подачі
- олія для смаження
- вершкове масло для змащення форми
Для картопляної маси картоплю та одну цибулину натираємо на дрібній тертці, перемішуємо та добре відтискаємо зайву рідину (можна просто руками або через сито чи рушник). Додаємо ложку сметани, яйце, борошно, сіль і перець за смаком і за бажанням трохи часнику.
Для мʼясної начинки змішуємо фарш із дрібно нетертою цибулиною. Додаємо спеції (сіль, перець, часник, інші за бажанням) і перемішуємо.
Формувати деруни можна або одразу на пательні, або спочатку в руках: шар картопляної маси, трохи мʼясної начинки та зверху накриваємо картоплею. Смажимо на розігрітій сковороді з олією до румʼяності з обох боків.
"В руках буде формувати легше, ніж на пательні, але чомусь я в цей момент до цього не здогадалась", – відзначила шеф-кухар.
Обсмажені деруни складаємо в форму для запікання, накриваємо фольгою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Подаємо деруни зі сметаною.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.