Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала свій варіант солодкого десерту з ягодами та шоколадом.
Цей десерт, незважаючи на простоту приготування, виглядає ефектно і подарує справжню насолоду кожному гурману.
Для 4 порцій
Інгредієнти:
- Цукор — 30 г
- Яйця - 50 г
- Чорний шоколад (56%) - 40 г
- Вершкове масло - 30 г
- Молоко - 30 мл
- Борошно - 30 г
- Какао-порошок - 5 г
- Розпушувач - 2 г
- Дрібка солі
- Цукор — 100 г
- Вершкове масло - 30 г
- Вершки (жирність не менше 30%) - 180 мл
- Збиті вершки - 300 мл
- Малина — 200 г
Приготування бісквіта:
У мисці змішайте шоколад, молоко і вершкове масло, розтопіть все в мікрохвильовій печі до однорідності. Просійте борошно, какао-порошок, розпушувач і додайте дрібку солі.
Розлийте тісто формами, заповнюючи їх до половини. Випікайте в мікрохвильовій печі 3 хвилини, або в духовці при температурі 165 °C протягом 12-15 хвилин. Готовий бісквіт остудіть та розламайте на невеликі шматочки.
У сотейник з товстим дном насипте цукор, нагрівайте, доки він не набуде темно-коричневого кольору. В іншому сотейнику підігрійте вершки.
Додайте в карамель вершкове масло, потім, акуратно помішуючи, влийте гарячі вершки тонким струмком. Варіть до однорідності, потім зніміть з вогню та охолодіть.
У ємність покладіть шар збитих вершків, потім шматочки бісквіту, полийте соусом карамельним і додайте трохи малини. Повторіть шари. Прикрасьте верхівку ягід, що залишилися, і подавайте.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.