Як зробити смачний десерт на бісквіті із шоколадом: для справжніх гурманів
Як зробити смачний десерт на бісквіті із шоколадом: для справжніх гурманів

Як зробити смачний десерт на бісквіті із шоколадом: для справжніх гурманів

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала свій варіант солодкого десерту з ягодами та шоколадом.

Цей десерт, незважаючи на простоту приготування, виглядає ефектно і подарує справжню насолоду кожному гурману.

Для 4 порцій

Інгредієнти:

  • Цукор — 30 г
  • Яйця - 50 г
  • Чорний шоколад (56%) - 40 г
  • Вершкове масло - 30 г
  • Молоко - 30 мл
  • Борошно - 30 г
  • Какао-порошок - 5 г
  • Розпушувач - 2 г
  • Дрібка солі
  • Цукор — 100 г
  • Вершкове масло - 30 г
  • Вершки (жирність не менше 30%) - 180 мл
  • Збиті вершки - 300 мл
  • Малина — 200 г

Приготування бісквіта:

У мисці змішайте шоколад, молоко і вершкове масло, розтопіть все в мікрохвильовій печі до однорідності. Просійте борошно, какао-порошок, розпушувач і додайте дрібку солі.

Розлийте тісто формами, заповнюючи їх до половини. Випікайте в мікрохвильовій печі 3 хвилини, або в духовці при температурі 165 °C протягом 12-15 хвилин. Готовий бісквіт остудіть та розламайте на невеликі шматочки.

У сотейник з товстим дном насипте цукор, нагрівайте, доки він не набуде темно-коричневого кольору. В іншому сотейнику підігрійте вершки.

Додайте в карамель вершкове масло, потім, акуратно помішуючи, влийте гарячі вершки тонким струмком. Варіть до однорідності, потім зніміть з вогню та охолодіть.

У ємність покладіть шар збитих вершків, потім шматочки бісквіту, полийте соусом карамельним і додайте трохи малини. Повторіть шари. Прикрасьте верхівку ягід, що залишилися, і подавайте.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.

Джерело матеріала
loader