Як приготувати класичний медовик із ніжним сметанним кремом: рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Як приготувати класичний медовик із ніжним сметанним кремом: рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Як приготувати класичний медовик із ніжним сметанним кремом: рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як можна зробити справді смачний торт Медовик із м'яким сметанним кремом.

Цей рецепт включає і секрет карамельної води для коржів, яка надає їм особливої ​​м'якості.

Інгредієнти для тіста:

  • 150 г цукру (3/4 склянки)
  • 100 мл води (1/2 склянки)
  • 2 яйця (100 г)
  • 3 ст.л. мед (100 г)
  • 3 ст. соняшникової олії (50 мл)
  • 6 ст. сметани 10% жирності (130 г)
  • 2 склянки борошна (260 г)
  • 6/7 ч.л. харчової соди (6 г)
  • 2 ч. л. розпушувача (10 г)

Приготування коржів:

Розтопіть цукор у сотейнику, акуратно помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться, додайте гарячу воду невеликими порціями, доки вийде гладка карамельна маса.

Зважте карамельну воду, що вийшла, і додайте гарячої води до 250 мл. Збийте яйця з медом до утворення легкої піни. Влийте олію, потім додайте сметану і ретельно перемішайте.

Просійте борошно разом із содою та розпушувачем, потім додайте до яєчно-медової суміші і теж перемішайте.

Влийте гарячу карамельну воду та знову перемішайте до однорідного стану. Випікайте коржі на розігрітій сковороді, під кришкою, по черзі з обох боків. Усього має вийти близько 5 коржів.

Інгредієнти для сметанного крему:

  • 900 г сметани 10% жирності (4,5 склянки)
  • 2 яйця (100 г)
  • 2 ст. кукурудзяного крохмалю (60 г)
  • 3/4 склянки цукру (120 г)
  • 60 г вершкового масла
  • Ванільний цукор – за смаком

У сотейнику змішайте цукор, яйця, кукурудзяний крохмаль та ванільний цукор до однорідної консистенції. Додайте|добавляйте| сметану і, постійно помішуючи, нагрівайте крем на слабкому вогні до закипання. Проваріть одну хвилину, потім зніміть із вогню.

Додайте холодне вершкове масло і перемішайте, поки масло повністю не розчиниться в кремі. У роз'ємній формі викладайте коржі, чергуючи їх із 5-6 ст.л. теплий крем.

Залиште невелику кількість крему для прикраси боків. Поки крем не охолонув, присипте верх торта обсмаженим арахісом. Поставте торт у холодильник на 3-4 години.

Зніміть кільце форми, змастіть бічну частину торта кремом, що залишився і обсипте горішками.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader