Салат "Оселедець під шубою" можна назвати одним з найбільш популярних серед українців. Однак, ви можете зробити його ще соковитішим, якщо будете використовувати одну кулінарну хитрість.
Вже поступово починається новорічна пора і багато українців задумується над тим, що вони будуть готувати на святковий стіл. Одним з найпопулярніших салатів на свято є "Оселедець під шубою".
Хоча його люблять готувати не лише на Новий рік, проте мало хто вміє зробити цей салат настільки соковитим, щоб він наче танув в роті. Експерти впевнені, що для цього багато не потрібно — всього лише знати одну важливу хитрість. Наприклад, правильно підготувати продукти, які входять до салату.
Головним секретом соковитого "Оселедця під шубою" є дрібно нарізана цибуля. Може здатися, що це не така вже й важлива деталь, але саме завдяки їй салат вийде надзвичайно ніжним. Дрібно нарізана цибуля ідеально розподілиться між шарами, додасть пікантності, але не буде перебивати смак основних інгредієнтів, того ж оселедця.
А ось якщо шматочки цибулі надто великі, то вони можуть стати домінантними і салат буде не таким смачним.
Крім того, дрібно нарізана цибуля краще вбирає в себе заправлення. Кулінари також рекомендують прибрати гіркоту цибулі. Для цього перед нарізанням овоч потрібно занурити в окріп або замаринувати у слабкому розчині оцту з цукром.